Flytta ut

Om du har bestämt dig för att flytta från din lägenhet finns det vissa saker du behöver tänka på.

Uppsägningstid

I alla våra lägenheter är uppsägningstiden tre månader om vi inte har kommit överens om något annat. Lägenheterna sägs upp från och med nästkommande månadsslut. Undantag från detta gäller vid exempelvis dödsfall eller när man flyttar mellan olika lägenheter inom Regenten.

Visning

Efter att du har sagt upp din lägenhet måste du vara beredd på att visa din lägenhet för nya intressenter. Vid visningen måste du lämna tillträde till lägenheten. Du kommer självklart att informeras innan och om du har önskemål om tider tar vi hänsyn till dem.

Besiktning

En tid innan du flyttar kommer det att genomföras en besiktning av din lägenhet. Under besiktningen tittar vi på i vilket skick den är och eventuella skador som har uppkommit. Syftet med besiktningen är att nästa hyresgäst ska kunna flytta in i hel och fräsch lägenhet. Ett normalt slitage förekommer alltid i en bostad och det är inget som du som avflyttande hyresgäst måste ersätta. I fall med mer omfattande skador som har orsakats av dig kan du bli skyldig att betala ersättning för reparationen. I detta sammanhang är det extra viktigt att tänka på att ha en giltig hemförsäkring då den ofta täcker kostnaderna om skadorna inte orsakats uppsåtligt. Besiktningen kan kombineras med en städbesiktning där vi även kontrollerar din flyttstädning.

Städning

Innan du lämnar lägenheten är det viktigt att du städar den. Alla som hyr lägenhet av oss har som sagt rätt att få tillträde till en städad och fräsch lägenhet. Om du inte kan, vill eller är osäker på hur man städar lägenheten själv kan du anlita en städfirma. För att inga tveksamheter ska uppstå har Regenten sammanställt en checklista för flyttstädning vilken du kommer att få i samband med att du säger upp din lägenhet. 

Avflyttning

Du har tillgång till din lägenhet fram till klockan 12 den första dagen i månaden efter att ditt hyreskontrakt slutat gälla. Om den förste är en helgdag gäller nästkommande vardag. Innan dess måste din lägenhet vara tömd och städad. Tänk på att inte lämna kvar något i eventuella förråd, på uteplatser eller balkonger. Senast på avflyttningsdagen lämnar du dina nycklar till lägenheten. Hur detta sker kommer vi överens om. Det kan till exempel vara att vi träffas i anslutning till lägenheten. Om det saknas någon nyckel till lägenheten måste vi byta lås och du kommer att vara tvungen att stå för kostnaden.