Klockan på Storgatan i Kisa

Skolavslutningsaktivitet i kvarteret Vråken

Kisa

Charmiga Kisa är centralort i Kinda kommun. Här hittar man det mesta man behöver. Det finns bland mycket annat tre matbutiker, flera caféer, restauranger, skolor, ett bibliotek och flera andra butiker såsom elektronikhandel, klädbutik och systembolag. Kinda Lärcentrum som erbjuder gymnasie och vuxenutbildning har vuxit de senaste åren. Centralt på Storgatan i Kisa ligger det charmiga Café Columbia i ett 1700-talshus. Caféet är i gammaldags stil och på övervåningen ligger Emigrantmuséet som visar föremål och bilder med anknytning till de Kindabor som kring förra sekelskiftet reste till Amerika i hopp om ett bättre liv.

I Kisa hittar man också Tolvmannabacken ett skidbackssystem av sju nedfarter och fyra liftar vilka har en kapacitet på 4500 personer/timme. Tolvmannabacken har ett system av snökanoner vilket gör det möjligt att åka i backarna även om snötillgången i övrigt är begränsad.

Förbindelser

Tåget Kustpilen går genom Kisa vilket gör det lätt att resa både norrut till Linköping och söderut till Kalmar. Nyligen har man också byggt nya busshållplatser i anslutning till Riksväg 34 för att förkorta restiden mellan Kisa och Linköping. Nu tar sträckan mellan 50 och 55 minuter med antingen tåg eller buss. Med bil tar det 40 till 45 minuter att köra.

Regenten i Kisa

På Storgatan 11 i Kisa har Regenten ett lokalkontor. I Kisa finns totalt 8 lägenheter på Storgatan 11 och 13. Fiberanslutning finns i fastigheter. För vidare information se => Fiberinfo