Rumskullaeken

Rumskulla

Lugna och natursköna Rumskulla ligger i Vimmerby kommun mitt i delarna av Småland som vi förknippar med Astrid Lindgren. Från Rumskulla är det 25 km till Vimmerby och dess utbud av affärer och nöjen. Närmsta tätort är Marinnelund 8 km bort. Rumskulla erbjuder vid sidan av närheten till Vimmerby service i form skola från årskurs ett till sex och förskola. Från Rumskulla går organiserade resor till Mariannelund för att underlätta för boende utan bil att handla. I Rumskulla finns en aktiv sockenförening som organiserar aktiviteter och verkar för en positiv utveckling i Rumskulla.

I närheten

I Vimmerby hittar man välbesökta Astrid Lindgrens värld och Näs där hon växte upp. Näs är numera ett kulturcentrum med café, olika utställningar och aktiviteter. Bara 3 km från Rumskulla ligger Katthult där filmerna om Emil i Lönneberga spelades in. Rumskulla omges av skön natur i form av småländska skogar. Den berömda Rumskullaeken växer sedan 1000 år i närheten av Rumskulla. Det gör den till nordens äldsta träd och dryga milen norr om Rumskulla finner man nationalparken Norra Kvill med välbevarad urskog. Ett måste för den som uppskattar skogspromenader.

Regenten i Rumskulla

Regenten har totalt 19 lägenheter i sina fastigheter i Rumskulla. För hyresgäster i Rumskulla finns det också möjlighet att låna en möblerad lägenhet för anhörigövernattning. Mer information om anhöriglägenheten finns här >>.

Regentens fastigheter i Rumskulla är anslutna till fibernätet för snabbt internet, digital-TV och telefon. För vidare information se => Fiberinfo