Hembyggdsgård

Rumskullaeken

Att göra

I närområdet kring Regentens möblerade boenden finns det mycket att göra. Nedan hittar du information om det som vi tror är mest intressant och populärt.

Norra Kvill nationalpark

I nationalparken Norra Kvill 7 km från Rumskulla kan du uppleva riktig småländsk urskog och vandra omkring bland mossbeklädda stenar och nedfallna träd. I parken trivs växter och djur som annars är ovanliga i denna del av landet.

Läs mer: http://www.lansstyrelsen.se/norra-kvill.aspx/

Rumskullaeken

Utanför Rumskulla hittar vi Rumskullaeken (eller Kvilleken som den också kallas). Den är med sina dryga 1000 år på nacken och 14 meter i omkrets ett av Europas, och Sveriges allra, äldsta och grövsta träd.

Läs mer: http://www.ne.se/rep/rumskullaeken/

Astrid Lindgrens värld

På Astrid Lindgrens värld kan du uppleva historierna från Astrid Lindgrens älskade böcker. Här kan barnen leka i Villa Villekulla och sätta sig i Emil i Lönnebergas snickarbod. Du har också möjlighet att titta på dramatiseringar av berättelserna på någon av de teaterscener som finns runt om i parken.

Läs mer: http://www.alv.se/

Astrid Lindgrens näs

I Vimmerby finns också Näs den plats där Astrid Lindgren växte upp. Idag är det ett kulturcentrum. Bland annat finns här utställningar, servering och möjlighet till guidning i hennes barndomshem.

Läs mer: http://www.astridlindgrensnas.se/

Katthult

Om du inte kan få nog av Astrid Lindgren finns även möjlighet att besöka Katthult. Från Rumskulla är det bara 3 km till platsen där filmerna om Emil i Lönneberga spelades in. Idag finns här möjlighet att vandra omkring i filmens miljöer eller handla i den trevliga gårdsbutiken.

Läs mer: http://www.katthult.se/

Nils Holgerssons värld

Utanför Vimmerby ligger Nils Holgerssons värld, en temapark där man visar upp Sverige ur Nils Holgerssons prespektiv från gåsryggen. I parken har man byggt miniatyrer av kända och karaktäristiska byggnader som de såg ut under 1800-talet. I parken finns också möjligheter till olika äventyr såsom höghöjdsbana, trampbilbana och laserskjutbana.

Läs mer: http://nilspark.se/

Åbro bryggeri

Åbro Bryggeri brygger läskande drycker i Vimmerby. På bryggeriet kan man gå på guidade visningar och provsmaka dryckerna. I anslutning till bryggeriet ligger brygghuset, en pub och restaurang där man kan äta och dricka gott. På brygghuset anordnas också ölprovning och andra aktiviteter.

Läs mer: http://www.abro.se/ & http://www.brygghuset.nu/

Tolvmannabacken

Tolvmannabacken i Kisa är ett liftsystem bestående av 4 liftar och 7 nedfarter. Backen är försedd med snökanoner vilket gör att brist på nederbörd inte behöver vara ett hinder för att kunna åka skidor om temperaturen är den rätta. I butiken vid backen finns det möjlighet att hyra nödvändig utrustning och i restaurangen kan man äta gott.

Läs mer: http://www.tolvmannabacken.se/

Rimforsa Skärgårdsrederi

Här finns möjlighet att uppleva Kinda kanal och sjösystem under en stillsam kryssning med M/S Birgit Sparre. Kryssningen utgår från Rimforsa och det finns turer i olika längder och för stora sällskap finns det möjlighet för chartring. 

Läs mer: http://www.rimforsaskargardsrederi.se/

Kolmårdens djurpark

På lämpligt avstånd för en dagstur från våra boenden ligger Kolmårdens djurpark, nordens största djurpark. Här kan man självklart se exotiska djur från hela världen. En favorit är delfinariet där man kan se delfinuppvisningar men även safariparken där man kan köra med sin egen bil bland djuren är populär.

Läs mer: http://www.kolmarden.se/